Αργεντινή: Νέα θλιβερά ρεκόρ σε νεκρούς και κρούσματα

by Times Newsroom 1

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε νέα θλιβερά ρεκόρ, 153 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.377 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνολικά, η χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί πλέον 3.441 νεκρούς ενώ καταμετρά 185.360 κρούσματα μόλυνσης. Οι 80.596 από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν.

Τον Ιούλιο σημειώθηκε τρομακτική αύξηση των αριθμών αυτών: την 30ή Ιουνίου, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αργεντινή ανερχόταν σε 1.307 θανάτους επί συνόλου 64.517 μολύνσεων.

Μολονότι το 90% των νέων κρουσμάτων συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, και την περιφέρειά του, οι αρχές έχουν θορυβηθεί διότι εμφανίζονται νέες εστίες στις περισσότερες επαρχίες της χώρας των 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ότι παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» την εξέλιξη της επιδημιολογικής προσπάθειας, αφού «κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τα είχαμε πάει καλά, με την έννοια ότι δεν θρηνούμε πιο πολλά θύματα, αλλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο αυστηροί, διότι κάτι δεν λειτουργεί, ας είμαστε ειλικρινείς», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Radio Con Vos.

Εκτίμησε πως το γεγονός ότι η καμπύλη της επιδημίας ανεβαίνει συνδέεται με το ότι «κόσμος βγαίνει στον δρόμο, συναντιέται, πάει για καφέ, μοιράζεται ένα μπάρμπεκιου».

«Έχουμε πρόβλημα», συνέχισε ο αρχηγός του κράτους, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν. Πρέπει να σκεφτούμε», πρόσθεσε, καθώς στη θεωρία το lockdown στο Μπουένος Άιρες θα τερματιστεί την Κυριακή.

Ο πρόεδρος Φερνάντες δεν ξεκαθάρισε αν η ισχύς του περιορισμού θα παραταθεί. Η επανεπιβολή των μέτρων θα είναι δύσκολη, καθώς η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται ήδη σε δεινή θέση, σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια, το δημόσιο να έχει κηρυχθεί από οίκους αξιολόγησης σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Φερνάντες να διεξάγει δύσκολες διαπραγματεύσεις με ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του τις δέκα τελευταίες μέρες χαλάρωσαν κάπως τα μέτρα που επιβλήθηκαν την 20ή Μαρτίου.

Αυστραλία: 8 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 627 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Βικτόρια

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν οκτώ νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 627 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ημερήσιο απολογισμό ελαφρά μειωμένο σε σχέση με αυτόν που είχαν ανακοινώσει την προηγουμένη (13 και 723 αντίστοιχα).

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν τον απολογισμό της πανδημίας σε αυτή την πολιτεία σε 112 νεκρούς. Η Βικτόρια θρηνεί πάνω από τα μισά θύματα της πανδημίας στη χώρα.

Η πολιτεία εξάλλου καταμετρά πλέον πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, ενώ το σύνολο σε όλη τη χώρα είναι λίγο πάνω από 17.000.

Μεξικό: Άλλοι 639 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 7.730 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 639 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 7.730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 46.000 νεκρούς επί συνόλου 416.179 ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις πως προσβλήθηκαν.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην κατάταξη των χωρών οι οποίες θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας στον πλανήτη.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πιθανόν είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο υψηλός από αυτόν που ανακοινώνει επίσημα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επαρκής αριθμός τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή