Άρντα Μαντικιάν, ήταν μεσόφωνος αρμένικης καταγωγής με διεθνή καριέρα κατά τη μεταπολεμική περίοδο

by Times Newsroom
Η Άρντα Μαντικιάν (1 Σεπτεμβρίου 1924 – 9 Νοεμβρίου 2009) ήταν μεσόφωνος αρμένικης καταγωγής με διεθνή καριέρα κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1924 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, δασκάλα επίσης της Μαρίας Κάλλας. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στην Αλεξάνδρα Τριάντη, ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού και κινητήριο δύναμη του Συλλόγου “οι Φίλοι της Μουσικής”.
Στη δεκαετία του ’40 ξεκινά εμφανίσεις στην Αθήνα, σε μερικές από τις οποίες συνεργάστηκε με την Μαρία Κάλλας, με την οποία υπήρξαν συμμαθήτριες και φίλες. Το 1948 πηγαίνει στην Αγγλία, όπου έναν χρόνο μετά και με τη βοήθεια του Αυστριακού μουσικολόγου και συνθέτη Έγκον Βέλες πραγματοποιεί ένα ρεσιτάλ στο Κολλέγιο Μόρλεϋ στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, μετά από πολλές εμφανίσεις σε Λονδίνο και Οξφόρδη, κλήθηκε από τον μαέστρο και μουσικολόγο Jack Allan Westrup να ερμηνεύσει το ρόλο της Διδούς στην όπερα “Τρώες” του Εκτόρ Μπερλιόζ. Στο διάστημα 1953-1965 συνεργάστηκε με τον Μπέντζαμιν Μπρίτεν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή