«Άρον το κινητό σου, και περιπάτει…»

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Και είπεν ο (νέος) Ιησούς!
«Άρον το κινητό σου, και περιπάτει…»

  • Τι είναι ο Μάιος!;

Δεν ξέρετε; Είναι ο μήνας των σταρ! Ποιος θα μαυρίσει πρώτος! Θα τον περάσουμε εδώ, και μάλιστα θα αναφέρουμε και τον δεύτερον(!), που είναι τόσο κακό, να έρχεσαι δεύτερος σε κάτι τέτοια! Για μια τιμή ζούμε όλοι!

Επειδή το να μαυρίσεις, σημαίνει πρεστίζ! Σημαίνει «Αν και έχω εκατό δουλειές, και από κοντά και λεφτά, φυσικά, προλαβαίνω και τα κοντρολάρω όλα! Είμαι και ο Πρώτος!»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αν μπει κάποιος δικός σας στη Βουλή ηλιοκαμένος, διώξτε τον αμέσως! Όχι μόνον γιατί θα τον κράξουμε, αλλά και γιατί θα του θυμίσουμε ότι εμάς είναι μαύρη μόνο η ψυχή μας!

  • Υπάρχει μια γνωστή Δημοσιογράφος, που λέγεται Άρτεμις…

Μα, το όνομά της, δεν είναι ουσιαστικό, είναι επίρρημα! Γιατί; Διότι όλοι η συνάδελφοί της λένε γι’ αυτήν: «της Άρτεμις, και «την Άρτεμις»!
Κι εμείς, βρε παιδί μου, τόσα χρόνια, νομίζαμε ότι είναι ουσιαστικό και κλίνεται! (Από Γραμματική, πώς πάτε;).

Αναδιφώντας…

…την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ τού Τζέρεμι Μπλακ, βρήκα δυο τουλάχιστον παλιά θέματα, που μας βασανίζουν και σήμερα:
Το ένα είναι ότι, οι λαοί αυτής τής ηπείρου, από το 2000 π.Χ., έως και το 2000 μ. Χ. (1945), πολεμούσαν μανιωδώς μεταξύ τους! Συνήθεια 4.000 ετών δεν είναι καθόλου απλό πράμα, και να έχουμε το νου μας, μην και συνεχιστεί….

Το άλλο έχει σχέση με τη μαύρη πανούκλα, (1348-1350 μ.Χ.), που αποδεκάτισε την Ευρώπη, και που πάλι ξεκίνησε από την Κίνα (!) και την έφεραν Ιταλοί έμποροι, αρχικά στη Σικελία, και ύστερα στη Β. Ιταλία!…

Εμένα με φοβίζει περισσότερο το πρώτο, που σκέπτομαι, μην έχει ήδη μπει στο Ντι-Εν-Έι μας, και δεν ‘κόβεται’…

  • Είχα γράψει…

…πως, αν με κάποιον τρόπο και αντάλλαγμα, οι Τούρκοι βάλουνε στην Αποθήκη τούς S-400, τότε εμείς να περιμένουμε όχι μόνο περισσότερα στρατιωτικά κόλπα απ’ αυτούς, αλλά και στην Εύβοια να φτάσουν, δεν πρόκειται να πούνε λέξη οι δήθεν υπερασπιστές μας και σύμμαχοί μας! Τα ανταλλάγματα θα είναι, «Κάντε ό,τι θέλετε!»
Και τώρα βρισκόμαστε σ’ αυτό το στάδιο, της αποθήκευσης των πυραύλων…

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Τελευταία άρθρα απόΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή