Ας είμαστε ρεαλιστές! Το Κίνημα Αλλαγής δεν θ’ ανακάμψει ποτέ με την κ. Γεννηματά

by Νίκος Λαγκαδινός
  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Η καταστροφική για τη χώρα κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια μοναδική ευκαιρία για το Κίνημα Αλλαγής ν’ ανακάμψει και να συντρίψει αυτούς που επιζητούν να καπηλευτούν την Κεντροαριστερά. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έδωσαν άπειρα επιχειρήματα για να πάρει τα πάνω του το Κίνημα Αλλαγής, αλλά η ηγεσία του αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι παλινδρομήσεις, και η απουσία σταθερής γραμμής πλεύσης, δεν βοήθησαν κι ούτε μπόρεσαν να προσελκύσουν το δυναμικό εκείνο των παλαιών ψηφοφόρων του που βρέθηκε κι αυτή τη φορά προσκολλημένο στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επαγγελίες του. Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία, διότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία ν’ ανασυγκροτηθεί και ο Τσίπρας να βάλει πλώρη στη δημιουργία μιας παράταξης που θα απλώσει τα δίχτυα της στον χώρο της Κεντροαριστεράς και γενικότερα της δημοκρατικής παράταξης κι άντε μετά να παλεύει η κ. Γεννηματά να μαζέψει τα σπασμένα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι αφότου ανέλαβε την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, δεν έκανε τίποτε προς την κατεύθυνση της οργάνωσης της παράταξης, η οποία είναι ένα συρρικνωμένο κόμμα που δεν έχει φυσικά σχέση με το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μονάχα η Χαριλάου Τρικούπη και υπάρχουν και οι ψηφοφόροι που γεννήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, έχουν ενστερνιστεί τις αρχές του και έμειναν αμετακίνητοι μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές. Από εδώ και πέρα κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, εφόσον στο τιμόνι εξακολουθήσει να είναι η κ. Γεννηματά, το όνομα της οποίας δεν φαίνεται πλέον να βαραίνει υπέρ της.

Ο Τσίπρας κατ’ εξακολούθηση αναφερόταν και στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Ακόμη και το σύνθημα του Ανδρέα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, το ξεστόμισε σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη Φλώρινα. Έφτασε ακόμα να συνδέσει τη δική του πορεία και με εκείνην του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Με αντίπαλο την κ. Γεννηματά θα είναι νικητής. Εξάλλου, είναι αυτονόητη η δυναμική των όρων του Τσίπρα, ο οποίος πλέον με το 31,53% είναι σε πλεονεκτική θέση απέναντι στο ισχνό 8,10% της Γεννηματά. Είναι αυτονόητο ποιος βάζει πλέον τους όρους.

Τι θα κάνει η κ. Γεννηματά στη νέα Βουλή – θα τα βάζει ξανά και με την κυβέρνηση της Δεξιάς και με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα; Θα τσακώνονται αυτοί οι δυο μονομάχοι μεταξύ τους και η κ. Γεννηματά θα παραπονιέται ότι την αγνοούν;; Αν αθροίσουμε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνουν περίπου ένα 70% που θα είναι ο “λάθος λόγος” και θα τα βάζει μαζί τους ένα 8% που είναι ο “ορθός λόγος”;;; Αστεία πράγματα. Σε λίγο και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα έχουν ως αποκλειστικό συνομιλητή τον Τσίπρα… Λοιπόν, ας το καταλάβουν εκεί στο Κίνημα Αλλαγής ότι η κ. Γεννηματά δεν μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρες μάχες.

The following two tabs change content below.
Νίκος Λαγκαδινός
Ο Νίκος Λαγκαδινός είναι δημοσιογράφος [ΕΣΗΕΑ]. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ [τηλεόραση και ραδιόφωνο], στις εφημερίδες Ελεύθερη Γνώμη, Νίκη, Ενημέρωση, Βραδυνή, Ακρόπολις, Αθηναϊκή. Διηύθυνε την εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ.
Νίκος Λαγκαδινός

Τελευταία άρθρα απόΝίκος Λαγκαδινός (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή