Ασχημα νέα για Ερντογάν: Χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Τι δείχνει δημοσκόπηση τουρκικής εφημερίδας

by Times Newsroom

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τζουμχουριέτ φαίνεται ότι θα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας καθώς χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος στα εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά κορυφαίων προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Ερντογάν, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Κιλιτσντάρογλου ωστόσο να μαζεύει το 42,7% των ψήφων.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com