Ασημακοπούλου: «Η Ελλάδα δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις που αφορούν στο κράτος Δικαίου»

«Τη συγγνώμη όσων κατηγόρησαν την Ελλάδα για τους 38 μετανάστες, τους οποίους οι ελληνικές Αρχές διέσωσαν στον Έβρο», ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

by Times Newsroom

Αναρωτήθηκε αν «θα ζητήσουν συγγνώμη τώρα, όταν ακόμη και το μέσο που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, το απέσυρε λόγω αμφιβολιών» και αμέσως προσέθεσε: «Μήπως, θα ζητήσουν συγγνώμη όσοι συκοφαντούσαν τους διωκόμενους στο υποτιθέμενο “σκάνδαλο Novartis” που αθωώθηκαν πλήρως, τώρα που ακόμη και ο δικηγόρος του κ. Τσίπρα δηλώνει πως “όλοι ήταν αθώοι από την αρχή”;».

Επιπλέον, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι «είναι οι ίδιοι που τώρα, για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, υιοθετούν και αναπαράγουν, ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδος», υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί, λοιπόν, που προσπαθούν να παρασύρουν την Ελλάδα μέσα στο βούρκο της λάσπης και της τοξικότητας, να ξέρουν ότι δεν χάνουμε χρόνο περιμένοντας τη συγγνώμη τους» και ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε από την πρώτη στιγμή “όλα στο φως”, συνεργάστηκε πλήρως με τα ευρωπαϊκά όργανα και την Επιτροπή PEGA και πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά με νομοσχέδιο που απαγορεύει και ποινικοποιεί την κατοχή, χρήση και εμπορία κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης».

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν υπολείπεται, αλλά πρωτοστατεί στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», είπε, καταλήγοντας η κ. Ασημακοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή