Αθλητές παρκούρ σβήνουν τα φώτα σε μαγαζιά στο Παρίσι – Η κίνηση «Lights Off» που στοχεύει την ενεργειακή κρίση

«Είναι ένα συμβολικό μήνυμα», υποστηρίζουν οι ακτιβιστές

by Times Newsroom

Το Παρίσι έχει γίνει «στόχος» της κίνησης «Lights Off» από τη συλλογικότητα «On the Spot», που αποτελείται από αθλητές παρκούρ, οι οποίοι με αριστοτεχνικές κινήσεις κλείνουν το βράδυ τα φώτα σε καταστήματα που τα έχουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με τους nytimes.com, στόχος της κίνησης είναι να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και οι περισσότερες δράσεις πραγματοποιούνται στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου υπάρχει κυβερνητική έκκληση να κλείνουν τα φώτα νωρίτερα.

«Το κλείσιμο των φώτων είναι ένα συμβολικό μήνυμα. Δείχνει ότι οι εταιρείες δεν κάνουν ούτε τις πιο υποτυπώδεις προσπάθειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέβιν Χα, ένας 28χρονος υποψήφιος διδάκτωρ ωκεανογραφίας και επικεφαλής της συλλογικότητας «On the Spot», της ομάδας των αθλητών που επιχειρούν να σβήνουν τα φώτα σε μαγαζιά και κτίρια τη νύχτα.

«Αυτό που μετράει δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σβήσουμε όλα τα φώτα του Παρισιού, όμως ελπίζουμε ότι θα δείξουμε πως μια μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά» συμπληρώνει.

Μάλιστα, η ομάδα αποφεύγει να σβήνει τις πινακίδες σε κακοφωτισμένους δρόμους, για να μη δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας στους περαστικούς, ενώ φροντίζει να μην προκαλεί ζημιές στις βιτρίνες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή