ΑΒΤΑ | Ο εξερχόμενος τουρισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί 15% την επόμενη 5ετία

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τζίρος αυτής της βιομηχανίας αποτιμάται σε 49 δισεκατομμύρια £ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ετησίως, ενώ υποστηρίζει 720.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

by Times Newsroom

Η βιομηχανία των εξερχόμενων ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί κατά 15% από τα επίπεδα του 2019 τα επόμενα πέντε χρόνια., σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε για λογαριασμό της ABTA (Association of British Travel Agents) η York Aviation.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τζίρος αυτής της βιομηχανίας αποτιμάται σε 49 δισεκατομμύρια £ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ετησίως, ενώ υποστηρίζει 720.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, ο τομέας αυτός αποδίδει 6,9 δισ. £ ετησίως φορολογικά έσοδα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα πλήρη ευρήματα πρόκειται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα σε κοινή έκθεση με το UKinbound, που εκπροσωπεί τον εισερχόμενο τουρισμό, Στα αναλυτικά συμπεράσματα θα αναφέρεται η συμβολή του τουρισμού σε κάθε περιφέρεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AΒΤΑ, Mark Tanzer, σχολιάζοντας τα πρώτα ευρήματα της έρευνας τόνισε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αγνοηθεί η πολύτιμη συνεισφορά των εξερχόμενων ταξιδιών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή λανθασμένα θεωρείται ως ένας κλάδος που αφαιρεί αξία από την οικονομία, κάτι βέβαια που δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ο κλάδος των εξερχόμενων ταξιδιών, υπογράμμισε ο κ.Tanzer, υποστηρίζει πολλές θέσεις εργασίας, συνεισφέρει στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά και αποτελεί μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να το αναφέρουμε αυτό σε αυτήν την κυβέρνηση και στους βουλευτές, είπε.

Προφανώς, πρόσθεσε, ο κλάδος εξακολουθεί να ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ βιώνουμε και τις επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Όμως, η ανάκαμψη της ζήτησης δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι διακοπές για τους ανθρώπους και ότι αποτελούν προτεραιότητα στην κατανομή των δαπανών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή