Αυγενάκης: Να μετεξελίξουμε τη δωρεά οργάνων σε κουλτούρα

Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο ζήτημα, που έγινε στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση αποτελεί μέρος μίας εκστρατείας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

«Η δωρεά οργάνων είναι μία από αυτές τις αξίες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς ανθρώπους, τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι, αν και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα σε θεσμικό επίπεδο, εντούτοις η δωρεά οργάνων δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, αν και η Κρήτη, ανάλογα τον πληθυσμό της, είναι πρωτοπόρα. Όπως υπογράμμισε, πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων, γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μία πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.

Επίσης, σημείωσε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το τοπίο έχει αρχίσει σταδιακά να αλλάζει, όμως απαιτείται διαρκής ενίσχυση, για να αλλάξουμε την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας μας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε: «Μία διαρκής δράση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και των Πανελλήνιων Ιατρικών Συλλόγων, εξελίσσεται σήμερα και στο Ηράκλειο και δεν αφορά κάτι άλλο από τη δωρεά οργάνων. Μία διαδικασία που πρέπει να μετεξελιχθεί σε κουλτούρα, κάτι που απουσιάζει συνολικά. Ωστόσο, θέλω να πω ότι η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, ανάλογα με τον πληθυσμό της, στη δωρεά οργάνων και αυτό περιποιεί τιμή για τον τόπο μας.

Το θεσμικό πλαίσιο, που υπάρχει, θα έλεγα ότι είναι κατ΄ αρχάς ικανοποιητικό, ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση. Αυτού του είδους οι δράσεις είμαι βέβαιος ότι αφενός μεν εμπλουτίζουν και δυναμώνουν όλη αυτή την προσπάθεια, για να δημιουργηθεί η κουλτούρα δωρεάς οργάνων στον λαό μας αφετέρου δε να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε τα πάντα να γίνονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα και σωστά.

Εύχομαι καλή επιτυχία και σε αυτή την εκδήλωση και σε κάθε προσπάθεια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον κ. Εξαδάκτυλο, επίσημο προσκεκλημένο και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com