Αυστηρό μήνυμα ΕΕ σε Ερντογάν για Ελλάδα: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να αποκλιμακώσει τις εντάσεις

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ»

by Times Newsroom

Ξεκάθαρο μήνυμα στην προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν αναμένεται να στείλουν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων στη Σύνοδο Κορυφής που θα λάβει χώρα 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το προσχέδιο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΕURACTIV οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων της Άγκυρας κατά της Αθήνας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «τη βαθιά του ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας» και υπογραμμίζει πως «Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ».

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει με βιώσιμο τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αντίγραφο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου των «27» στέλνοντας σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com