Αυστραλία: Στους άνω των 60 το εμβόλιο της AstraZeneca

by Times Newsroom 1

Η Αυστραλία θα συστήσει μόνο άτομα άνω των 60 να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γκρεγκ Χαντ την Πέμπτη, μετά από μια σειρά θρομβοεμβολών σε ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο.

Η Αυστραλία έχει χορηγήσει 3,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και έχει καταγράψει 60 περιπτώσεις θρόμβων αίματος, δήλωσε η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει, κάτι που ο κ. Χαντ είπε ότι οδήγησε στην αλλαγή πολιτικής.

«Η κυβέρνηση θέτει την ασφάλεια πάνω απ ‘όλα», δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

«Αυτή η νέα απόφαση που ελήφθη σήμερα βασίζεται σε νέα στοιχεία που καταδεικνύουν υψηλότερο κίνδυνο για την πολύ σπάνια κατάσταση (σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας) στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών.»

Η Αυστραλία τον Απρίλιο προχώρησε στον περιορισμό της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα άνω των 50 ετών. Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να χορηγούν το εμβόλιο AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία, που συνήθως κυμαίνονται από 50 έως 65 ετών, περιορίζοντας τη χρήση του σε ηλικιωμένα άτομα, λόγω πολύ σπάνιων περιπτώσεων πήξης του αίματος, κυρίως μεταξύ των νέων.

Ο Χαντ είπε ότι η σύσταση δεν θα καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει ως στόχο να δώσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 σε κάθε Αυστραλό πριν από το τέλος του 2021.

Η Αυστραλία τον Απρίλιο επέκτεινε τη σειρά του εμβολίου της Pfizer COVID-19 σε 40 εκατομμύρια δόσεις, ενώ έχει επίσης παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις από τη Moderna.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή