Αυστρία: Απίθανη η «ανοσία της αγέλης» ως το τέλος της χρονιάς, λένε οι ειδικοί

by Times Newsroom 1

Μία «ανοσία της αγέλης» στην Αυστρία μέχρι το τέλος της χρονιάς θεωρείται απίθανη από τους ειδικούς, καθώς «αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εφέτος», όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις της η Εύα Χελτλ, η διευθύντρια του επιστημονικού συμβουλίου της Ακαδημίας Εργασιακής Ιατρικής και Πρόληψης.

Μιλώντας το απόγευμα, εκ μέρους της πρωτοβουλίας “Η Αυστρία εμβολιάζει”, σε συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο “Austria Center” της Βιέννης, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη γραμμή εμβολιασμών στην Αυστρία, η Εύα Χελτλ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα.

Πρόκειται για περίπου το 22% του πληθυσμού, ηλικίας 16 ετών και άνω, που μπορεί να εμβολιαστεί, σημείωσε, παρατηρώντας πως οι νεότεροι είναι “μια ομάδα ενός εκατομμυρίου που σίγουρα δεν θα εμβολιαστούν φέτος”.

Για τις ηλικίες κάτω των 16 ετών τα υπάρχοντα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί ακόμη και είναι επομένως σημαντικό να μπορούν να ανοσοποιηθούν οι άλλοι και μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ η ίδια ελπίζει σε εμβολιασμούς σύντομα, υπαλλήλων σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πρόθυμες να το πράξουν, και αυτή είναι “λογική ιδέα”, σημείωσε η Εύα Χελτλ.

Αυτή τη στιγμή στο “Austria Center” υπάρχει η μεγαλύτερη γραμμή εμβολιασμών στην Αυστρία με 5.000 εμβολιασμούς την ημέρα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, θα αυξηθούν σε περίπου 8.000, ενώ με μία δυνατότητα έως και 30.000 εμβολιασμών την ημέρα, οι διοργανωτές είναι προετοιμασμένοι και για μεγαλύτερες ποσότητες παράδοσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή