Αυστρία: Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε όλα τα νοικοκυριά προς τόνωση της οικονομίας ζητά η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ

by Times Newsroom 1

Την προσφορά σε όλα τα νοικοκυριά της Αυστρίας, προς τόνωση της εγχώριας οικονομίας, μιας καταναλωτικής επιταγής 1.000 ευρώ, που θα μπορεί να “εξαργυρωθεί” σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, κομμωτήρια και στον πολιτισμό, ζητά από την αυστριακή κυβέρνηση η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού SPO.

Το SPO ηγούνταν όλων των αυστριακών κυβερνήσεων από το 1970 μέχρι το 2017, με εξαίρεση τη δεξιά-ακροδεξιά διακυβέρνηση μεταξύ 2000 και 2006.

Ο κλάδος του εμπορίου ζητά, εδώ και έναν χρόνο, μία τέτοια βοήθεια στο ύψος των 500 ευρώ ανά νοικοκυριό και η Ομοσπονδία των Συνδικάτων Εστίασης, Ξενοδοχείων, Σιδηροδρομικών και Παροχής Υπηρεσιών, ζητά επίσης την παροχή ενός κουπονιού 1.000 ευρώ για κατανάλωση σε διακοπές και στη γαστρονομία.

Στις ΗΠΑ, ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αύξησε σημαντικά τις βοήθειες αντιμετώπισης των συνεπειών του CoV τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας, μεταξύ άλλων, ορίσει την αποστολή περίπου 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 330 δισεκατομμύρια ευρώ) με τη μορφή επιταγών για 1.400 δολάρια η καθεμία σε Αμερικανούς των οποίων το ετήσιο εισόδημα είναι λιγότερο από 80.000 δολάρια.

Η αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών θα ήθελε το “Κουπόνι της Αυστρίας” για όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το εισόδημα τους και επισημαίνει ότι “ο πιο σημαντικός στόχος είναι να δοθεί μια ενθαρρυντική ώθηση στην εγχώρια οικονομία και είναι τελείως ασήμαντο, ποιος τελικά εξαργυρώνει το κουπόνι”.

Κατά την άποψή της, ζωτικής σημασίας είναι μία ταχεία και μη γραφειοκρατική βοήθεια για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κίνδυνο από την κρίση, καθώς, όπως τονίζει η ίδια, ακόμα και μετά τα ανοίγματα, ο κύκλος εργασιών δεν είναι ακόμη στο επίπεδο πριν από την κρίση, αλλά μόνο στο 50%.

Τα κουπόνια θα πρέπει να αποσταλούν σε περίπου 3,9 εκατομμύρια αυστριακά νοικοκυριά, τα νοικοκυριά ενός προσώπου θα πρέπει να λάβουν 700 ευρώ, νοικουριά δύο ή περισσοτέρων προσώπων θα πρέπει να λάβουν 1.000 ευρώ, αναφέρει στις σημερινές δηλώσεις της η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία υπολογίζει το συνολικό κόστος της πρωτοβουλίας για την με αυτόν τον τρόπο τόνωση της αυστριακής οικονομίας, σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή