Αυστρία: «Επανεκκίνηση» θέλει το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων μετά τις τεράστιες απώλειές του στις εκλογές

by Times Newsroom 1

Για «επανεκκίνηση με νέα πρόσωπα σε υπεύθυνους ρόλους», κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του έως πρόσφατα συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάραλντ Βιλίμσκι, σχολιάζοντας απόψε τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε το κόμμα του κατά τις σημερινές πρόωρες βουλευτικές στην Αυστρία, κατά τις οποίες μείωσε το ποσοστό του κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 16% έναντι 26% στις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017.

Οι πρόωρες εκλογές κατέστησαν αναγκαίες έπειτα από τη διάλυση τέλη Μαίου του έως τότε κυβερνητικού συνασπισμού των Ελευθέρων με το Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου και μεγάλου νικητή των σημερινών εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς, εξαιτίας της φερόμενης άμεσης εμπλοκής του πρώην αρχηγού των Ελευθέρων και αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, γνωστό ως “Υπόθεση Ίμπιζα”.

Μετά τη σημερινή ήττα των Ελευθέρων, οι οποίοι υποστήριζαν ως την τελευταία στιγμή μία συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού τους με το Λαϊκό Κόμμα και μετά τις σημερινές εκλογές, ο γενικός γραμματέας τους “βλέπει” το μέλλον του κόμματος στην αντιπολίτευση, καθώς, κατά την άποψή του Χάραλντ Βιλίμσκι , το αποτέλεσμα δείχνει πως οι ψηφοφόροι δεν έδωσαν με την ψήφο τους σαφή εντολή για συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή