Αυστρία: Στις 270 ημέρες μετά τη δόση τελειώνει η “ασυλία” για τους πλήρως εμβολιασμένους

by Times Newsroom

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που ορίζει ότι η ισχύς του εμβολίου κρατάει για 270 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση για τα εμβόλια δύο δόσεων, όπως και για το μονοδοσικό εμβόλιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες, που εμβολιάστηκαν πλήρως τον Ιανουάριο και εισέρχονται στη χώρα από τον Οκτώβριο θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως συμβαίνει με τους μη εμβολιασμένους. Εν ολίγοις, δηλαδή, η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον Covid 19 για την Αυστρία έχει ισχύ 270 ημερών.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί εάν εισαχθεί η λεγόμενη τρίτη αναμνηστική εμβολιαστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες, που είχαν ταχθεί υπέρ του “πράσινου πιστοποιητικού” στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια με ένα πιστοποιητικό, το οποίο θα βεβαιώνει είτε τον εμβολιασμό, είτε την ανάρρωση, είτε ένα αρνητικό τεστ για κορωνοϊό.

Αυτή την εποχή στην Αυστρία είναι ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, όπως και τα μουσεία και οι υπόλοιποι χώροι πολιτισμού και αναψυχής. Οι επισκέπτες οφείλουν να δείχνουν σχεδόν σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είτε αρητικό τεστ είτε την απόδιεξη του εμβολιασμού ή της ανάρρωσης από τον ιό.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή