Basket League: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 71-57 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Basket League, έχοντας για κορυφαίους τους Πάρις Λι και Ματέους Πονίτκα.

by Times Newsroom

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στην τέταρτη περίοδο, με τον Ματέους Πονίτκα να βγαίνει μπροστά και να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη για τους «πράσινους», που επικράτησαν της ΑΕΚ με 71-57 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Basket League. Στους 14 πόντους σταμάτησε ο Πολωνός, εξαιρετικός και ο Πάρις Λι με 13 πόντους και 6 κλεψίματα.

Από πλευράς ΑΕΚ ξεχώρισε ο Ακίλ Μίτσελ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Κένι Γουίλιαμς με 10π.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πραγματοποίησε αρκετά εκτεταμένο ροτέισον, θέλοντας να ξεκουράσει τους πολυτιμότερους παίκτες του, ενόψει και της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, ενώ η ΑΕΚ παρατάχθηκε με δύο πολύ σημαντικές απουσίες, τον Στρέλνιεκς και τον Φρέιζερ.

Σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία, ο Παναθηναϊκός απέκτησε από νωρίς ένα προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους, με τον Πάρις Λι να είναι καταλυτικός και στις δύο μεριές του παρκέ.

Η ΑΕΚ χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Μίτσελ και σε κάποια σουτ του Γουίλιαμς, που στο δεύτερο μέρος σίγησε, έμενε μέσα στο ματς κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -9 (38-29).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ένωση» συνέχισε να το παλεύει για την ανατροπή, και παρ’ όλο που σκόραρε για πρώτη φορά στην τρίτη περίοδο μετά από σχεδόν τρία λεπτά, κατάφερε με ένα σερί 8-0 να μειώσει στους 4 (48-44 και 50-46), σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει αρκετά.

Εκεί όμως μίλησε ο Πονίτκα, με τον Πολωνό να πετυχαίνει 9 συνεχόμενους πόντιους στο φινάλε της 3ης περιόδου και στην έναρξη της 4ης και να ξαναδίνει διαφορά ασφαλείας στους «πράσινους».

Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας και στο +16 (66-50), τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com