Bellingcat: Εντολή Πούτιν για εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γκρόζεφ, θύματα της εκκαθάρισης υπήρξαν 150 αξιωματικοί της 5ης υπηρεσίας, που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ ανέφερε ότι έγινε μια μεγάλη εκκαθάριση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γκρόζεφ, θύματα της εκκαθάρισης υπήρξαν 150 αξιωματικοί της 5ης υπηρεσίας, που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».

Ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSN (Yπηρεσία Πληροφοριών) αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.

Ο Μπεσέντα, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας του FSB βρίσκεται στις φυλακές Λεφόρτοβο. Ήδη από τον Μάρτιο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με την τότε φημολογία, ο Μπεσέντα ήρθε σε ρήξη με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με τους Times της Mόσχας, η 5η υπηρεσία είχε την ευθύνη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία, όπως και για την καλλιέργεια πολιτικής υποστήριξης για το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

H FSΒ είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σύλληψη του Μπεσέντα, καθώς είχε κάνει λόγο για απλή ανάκριση. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν γλίτωσε την κράτησή του στις φυλακές.

Σύμφωνα με παρατηρητές, οι εξελίξεις δείχνουν τη μεταστροφή στη σχέση του Πούτιν με τις μυστικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com