Χ. Γώγος: Μια συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

by Times Newsroom 1
Share this

Τα σχολεία είναι έτοιμα και προετοιμασμένα για την επανέναρξη της σχολική χρονιάς, υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ωστόσο πως μια συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γώγος εξήγησε ότι υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο ενώ παράλληλα έχει οριστεί και ένας υπεύθυνος-Covid σε κάθε σχολική μονάδα.

Αποστολή του υπεύθυνου αυτού αποτελεί η επιτήρηση και η διαχείριση ενός περιστατικού στη μονάδα, επαναλαμβάνοντας πως σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος το τμήμα δεν κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Σε περίπτωση, ωστόσο, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και έπειτα αποφασίζεται αν θα κλείσει ή όχι το τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή στην περίπτωση που βρεθούν 3 κρούσματα. Μια τέτοια περίπτωση όμως συρροής κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα,

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή