Χάνουμε 500.000 Ελληνόπουλα τον χρόνο!

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

 

Προς την κυρία Πρόεδρο τής Δημοκρατίας;

 

Αγαπητή Κυρία Πρόεδρε,

Αυτές τις μέρες, οι εφημερίδες γράφουν για την επιτυχία τών Γαλλίδων, οριστικά και με νόμο το 1975, να αποκτήσουν το δικαίωμα να κάνουν έκτρωση… Σπουδαίο.

Υπάρχει όμως κάτι άλλο, πολύ πιο σημαντικό κατ΄ εμέ, και πιο δύσκολο, να μπορούν –όχι να βγάλουν– αλλά να κρατήσουν το παιδί τους! Αυτό και αν είναι δικαίωμα!
Νομικά δεν απαγορεύεται, αλλά κοινωνικά «καταδιώκεται» !

Να σας αναφέρω μερικούς αριθμούς.
Στη Γαλλία, έχουν ένα εκατομμύριο εκτρώσεις το χρόνο!

Σε έναν υπολογισμό που έκανα εγώ, το 2006, που παρουσίασα το δικό μας ζήτημα, στο μυθιστόρημά μου «Δρόμοι τής Οργής», είχα ανέφερα πως εμείς έχουμε 1500 εκτρώσεις την ημέρα!

Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε επί 365, το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό! Είναι περίπου 500,000 το έτος! Χάνουμε 500.000 Ελληνόπουλα τον χρόνο, εμείς που από τη μια ευημερούμε, και από την άλλη λιγοστεύουμε οικτρά!

Πιστεύω ακράδαντα, πως πρέπει να δούμε το θέμα σοβαρά!
Το ζήτημα δεν είναι Νομικό, αλλά κοινωνικό!
Πώς θα κατορθώσει το Κράτος μας αυτό να το ανατρέψει;

Από πλευράς μόδας, εν ριπή οφθαλμού, «όλοι» κυκλοφορούν με σκισμένα παντελόνια! Και γενικά η μόδα, με ένα σφύριγμά της, τα ανατρέπει όλα! Αυτό, να κρατάμε τα παιδιά μας, εννοώ τις ανύπαντρες νέες κοπέλες, το τόσο σπουδαίο, πώς θα επιτευχθεί;

Χρειάζεται βέβαια συμβολή από το Κράτος μας, και δεύτερο από διάσημα άτομα δικά μας, όπως έγινε τότε και στη Γαλλία, και αυτό δεν ιστορία πρώτης φοράς. Να επικρατήσουν στη Δημοκρατία διάσημες γνώμες….

Περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους τής πόλης μας, Καλλιθέας, παρατηρώ νεότατες γυναίκες, πως στα παιδικά καροτσάκια τους, έχουν υπέροχα, πανέμορφα και πανέξυπνα διδυμάκια. Αυτά είναι συχνά, βοηθητικές γέννες, αποτέλεσμα περασμένων εκτρώσεων…

Εάν αυτό επιτευχθεί, η διάσωση των εμβρύων, θα έχουμε και ένα ακόμη σημαντικό αποτέλεσμα: Οι άντρες, συνήθως νεαρής και αδιάφορης ηλικίας, θα γίνουν πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι, και θα λιγοστέψουν οι εκτρώσεις και τα επακόλουθα τους!

Εσείς έχετε τρία προσόντα: Ισχύ, είστε γυναίκα, και τρίτο έχετε μπροστά σας μία δεκαετία, για να επιτύχετε πολλά πάνω σε αυτό το ζήτημα, εάν φυσικά το βρίσκετε σωστό!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Μετά τιμής,

Αντώνης Σιμιτζής.

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή