Χαράλαμπος Γώγος: Ποιος είναι ο καθηγητής που αντικατέστησε Τσιόδρα – Μαγιορκίνη

by Times Newsroom 1
Share this

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ήταν ο αντικαταστάτης Τσιόδρα – Μαγιορκίνη στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ήταν εκείνος που βρέθηκε στο πλευρό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Η παρουσία του κ. Γώγου οφείλεται στο γεγονός ότι απουσίαζε τόσο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (είχε πει πολλάκις ότι θα εμφανίζεται όταν κρίνεται απαραίτητο) και ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Γώγος:

Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε με «Αριστα» το 1979. Υπηρέτησε το αγροτικό του στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1987, στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις στα Νοσοκομεία Royal Liverpool University Hospital και στο Clatterbridge Hospital NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελαβε την ειδικότητα της λοιμωξιολογίας το 1996. Υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπ/μίου Πατρών από το 1988, ενώ είναι Καθηγητής Παθολογίας από το 2004. Είναι Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή