Χαρδαλιάς για φωτιές: 7 πύρινα μέτωπα ταυτόχρονα στην Ηλεία – Τώρα έρχονται τα δύσκολα

by Times Newsroom 1

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενημέρωση έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε σχετικά με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και την επιχείρηση κατάσβεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές. Στην Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται εξέλιξη και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για εκκένωση, ενώ το λιμενικό βοήθησε με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τις Ροβιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τις μεσημεριανές ώρες 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία. Οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επέμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έκκληση-παράκληση σε όλους να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή