Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και των νικητών

«Υποχρέωσή μας να διδασκόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών του παρελθόντος»

by Times Newsroom

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε στην εκδήλωση για την 72η επέτειο για την έναρξη του Πολέμου της Κορέας και τόνισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε και εξακολουθεί να είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

«Το σπουδαιότερο μάθημα από τις θυσίες και την επιτυχία της Κορέας είναι ότι όταν διακυβεύονται υψηλά ιδανικά, η συμπαράταξη με τους υπερασπιστές τους είναι η αυτονόητη επιλογή, ανεξαρτήτως κόστους. Η Ελλάδα, ακριβώς όπως και κατά την περίοδο 1950-1953, θα εξακολουθήσει με συνέπεια να βρίσκεται στην ίδια πλευρά: στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Την πλευρά της δημοκρατίας, την πλευρά του δικαίου, την πλευρά των νικητών», είπε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, ο κ.Χαρδαλιάς, κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο της εκδήλωσης και δήλωσε ότι «υποχρέωσή μας είναι όχι απλώς να μην ξεχνάμε, αλλά και να διδασκόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών του παρελθόντος».

Ακόμα, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε, δε, ότι «σήμερα, επτά και πλέον δεκαετίες μετά τις επικές μάχες στη Χερσόνησο της Κορέας, ο κόσμος μας μοιάζει τόσο διαφορετικός, αλλά και ταυτόχρονα τόσο ίδιος. Το προσωπείο του ολοκληρωτισμού έχει διαφοροποιηθεί. Η φύση του όμως δεν έχει αλλάξει, όπως και τα επιθετικά και αρπακτικά του χαρακτηριστικά. Συνεπώς, το ίδιο κάλεσμα σε επαγρύπνηση απευθύνεται και σήμερα προς όλους τους λαούς που επιθυμούν να διαβιούν ελεύθεροι και να ευημερούν υπό το κράτος δικαίου».

«Για την Ελλάδα», συνέχισε, «η απόφαση να συμμετάσχει σε αυτή την πολυεθνική σταυροφορία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της οικουμένης δεν ήταν εύκολη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com