Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει την Ελλάδα ξανά σε κομπάρσο των διεθνών εξελίξεων

by Times Newsroom 1
Share this

«Αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους και η προσαγωγή μικρών παιδιών, όπως και οι αλληλοδιαψεύσεις που έγιναν και γίνονται ακόμη σχετικά με αυτό» είπε για την υπόθεση Τζόκερ.

 «ΗΕλλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετατρέπεται ξανά σε κομπάρσο των διεθνών εξελίξεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Open TV, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επέδειξε αδράνεια στη συζήτηση, στη Σύνοδο Κορυφής, για την έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «πρόκειται για ατόπημα της Ευρώπης, αλλά ως χώρα θα έπρεπε να διεκδικήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις αυτές» και πως στο βέτο της Γαλλίας και άλλων χωρών, «αντί ο πρωθυπουργός να παρέμβει και να εξηγήσει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αναζωπύρωση των εθνικισμών στα Βαλκάνια, επέλεξε να μη μιλήσει καθόλου».«Αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους και η προσαγωγή μικρών παιδιών, όπως και οι αλληλοδιαψεύσεις που έγιναν και γίνονται ακόμη σχετικά με αυτό», σημείωσε σχολιάζοντας πως πρόκειται για περιστατικά «πρωτάκουστα για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης», που «είχε να ζήσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’50» και ότι «φυσικά ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για «ζήτημα συνολικής πολιτικής αντίληψης της κυβέρνησης ΝΔ και το πώς αυτή αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας» και επισήμανε:«Πρέπει να μπει φρένο στην προσπάθεια επιβολής ενός νεοσυντηρητισμού στη χώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ». Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν είναι «κανονικότητα» το να εισβάλλουν αστυνομικοί και να προσάγουν μικρά παιδιά «ή να παρακολουθούμε δύο υπουργούς, οι οποίοι αποτελούν το άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη προς την Κεντροαριστερά, να βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ τους και ο ένας να ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον».

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή