Charlie Hebdo: Νέο σκίτσο για το Ιράν εν μέσω αντιδράσεων και απειλών της Τεχεράνης

Δείτε το δημοσίευμα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας

by Times Newsroom

Ένα νέο σκίτσο δημοσιεύει σήμερα η γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» αγνοώντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο Ιράν τα σκίτσα της με τον Αλί Χαμενεΐ την περασμένη εβδομάδα.

«Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να βρούμε την έξοδο» γράφει η λεζάντα του σκίτσου που δείχνει μουλάδες του Ιράν να βγαίνουν από το σώμα μιας γυναίκας.

Το Charlie Hebdo, σε μια ειδική έκδοση με την ευκαιρία της επετείου από την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του, το 2015, δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη μια σειρά καρικατούρες του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τις οποίες η Τεχεράνη θεωρεί «πρoσβλητικές και άσεμνες». Οι ιρανικές αρχές προειδοποίησαν τη Γαλλία ότι θα λάβουν μέτρα σε αντίποινα.

Το Charlie Hebdo ανέφερε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης του ιρανικού λαού που κατέβηκε στους δρόμους μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com