Χάρτες ECDC: Σε κορυφαίο ευρωπαίο επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα για τεστ και θετικότητα

by Times Newsroom 1

Στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των τεστ, και στο «πράσινο» όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία η θετικότητα στα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού είναι μικρότερη του 4% κατατάσσοντας τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στην Ελλάδα διεξάγονται περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 πληθυσμού που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς τεστ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο χάρτης με τη θετικότητα

 

 

Ο χάρτης με τα τεστ:

 

 

Παράλληλα, στο επίπεδο ελέγχων, η χώρα μας βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο», καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, πραγματοποιώντας μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

 

 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα για την περίοδο 23 – 29 Απριλίου, τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο», εκτός από τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό

Στον χάρτη με τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ολόκληρη η χώρα είναι στο «κόκκινο». Υπενθυμίζεται πως ο χάρτης του ECDC ανανεώνεται κάθε Πέμπτη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή