«Χαστούκι» στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν σύμμαχο - κλειδί στο ΝΑΤΟ, όσον αφορά την υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος θέλησε να μάθει την άποψη των ΗΠΑ για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στην Λιβύη.

by Times Newsroom

Την Πέμπτη 17/11, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρνήθηκε να αποβιβαστεί στην Τρίπολη της Λιβύης, όταν έγινε αντιληπτό ότι θα τον υποδεχόταν η Λίβυα ομόλογός του, Νάιλα Μανγκούς, την οποία ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει ρητά πως δεν επιθυμούσε να συναντήσει, λόγω του ότι εκείνη υπέγραψε από κοινού με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου το διαβόητο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δε γνωρίζει το περιστατικό, με τον Τούρκο δημοσιογράφο να επανέρχεται, ρωτώντας εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης. Ωστόσο, και σε αυτή την ερώτηση ο Βεντάντ Πατέλ επανέλαβε την ίδια απάντηση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

«Αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη», είπε ο Βαντέλ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com