Χατζηδάκης: Δωρεάν δύο «rapid test» τον μήνα στους εργαζόμενους

by Times Newsroom

Δωρεάν «rapid test» δύο φορές το μήνα θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα αυτό το τεστ, με το κόστος να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέτρο θα είναι εθελοντικό.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης τη λήψη νέων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

– Η παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Με νομοθετική ρύθμιση, που επίκειται, θα ορίζεται ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή