Χατζηδάκης κατά Τσίπρα για τον ΕΦΚΑ: «Χρησιμοποιείτε επιχειρήματα πολιτικού καφενείου»

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

by Times Newsroom

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης τον κατηγόρησε για «επιχειρήματα καφενείου» «ατέλειωτη υποκρισία», «πολιτικό θράσος» και «εθισμό στο ψέμα». «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «τη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ και τα «γκόλντεν μπόις».

«Η ομιλία του κ Τσίπρα δείχνει ότι παραμένει ίδιος. Ήσασταν και είστε επιστήμονες στο ψέμα όσα χρόνια και να περάσουν. Ξυπνάτε με το ψέμα και κοιμάστε με το ψέμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ: «Θυμίζω ότι μας παραδώσατε τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης 1 ευρώ και επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε φθάσει στα 7 ευρώ. Η ΔΕΗ θα έκλεινε αν δεν λαμβάναμε μέτρα, και μαζί της θα δημιουργούνταν οικονομική καταστροφή. Αν είχαμε αφήσει τα πράγματα ίδια, ή τα διατηρούσαμε στην κατάσταση που βρισκόταν τότε η ΔΕΗ όταν την παραλάβαμε – μια κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας – δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη σημερινή διεθνή ενεργειακή κρίση. Θα ήταν ένα χρεοκοπημένο μαγαζί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Να δώσει εξηγήσεις για την χρεοκοπημένη ΔΕΗ»

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην ομιλία του «χρησιμοποίησε επιχειρήματα πολιτικού καφενείου».

«Πήρε δικές μου δηλώσεις του 2019 και του 2020 που έλεγα ότι δεν θα αυξηθεί το ρεύμα τότε που δεν υπήρχε η διεθνής κρίση και δεν υπήρχαν προφήτες. Τι σχέση έχει η σημερινή ενεργειακή κρίση με τότε; Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρέδωσε μια χρεοκοπημένη ΔΕΗ. Είστε λαϊκιστές. Χρησιμοποιείτε καφενειακά επιχειρήματα, αυτοαναιρείστε λέγοντας ότι η ΔΕΗ είχε μεγάλη κερδοφορία χάριν της αποτελεσματικής σας πολιτικής.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε συμφωνήσει οι μετοχές της ΔΕΗ από το 51% να πέσουν στο 34%. Εμείς από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ πήραμε κάμποσα δισ. ευρώ, μόνο από τον ΔΕΔΔΗΕ πήραμε 2 δισ., ενώ εσείς συμφωνήσατε για 180 εκ. ευρώ. Και ζητάτε και τα ρέστα; Αυτό είναι πολιτικό θράσος και υποκρισία», είπε και συμπλήρωσε: «Για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, το κράτος έδωσε από το ταμείο 2 δισ., για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Από την κερδοφορία της η ΔΕΗ έδωσε με εκπτώσεις σε ευάλωτα νοικοκυριά 600 εκ ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της λιανικής και χοντρικής τιμής. Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε την καφενειακή σας αντίληψη. Υπάρχουν πίνακες που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, στο θέμα της λιανικής τιμής του ρεύματος είναι στην 7η φθηνότερη θέση στην ΕΕ.

 Ναι, είναι ακριβή, γιατί ανέβηκε η διεθνής τιμή, ναι πιέζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την πραγματεία ψεμάτων με τα οποία ασχολείται εδώ και χρόνια», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «μυθολογία» την αύξηση της τιμής του ρεύματος λόγω κλεισίματος λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», αντιτείνοντας ότι η επιχείρηση μπαίνει μέσα 200 εκ. ευρώ εξαιτίας της συνέχισης της λιγνιτικής λειτουργίας της. «Σας αρέσει δεν σας αρέσει, η αλήθεια είναι ότι είναι ζημιογόνος η λειτουργία λιγνιτικών μονάδων. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν μύθοι που τους σπεκουλάρει ο κ. Τσίπρας».

Για τα golden boys

Στο ίδιο ύφος συνέχισε και για τις κατηγορίες περί καλοπληρωμένων golden boys με στόχο την δημιουργία κομματικού στρατού της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στις 27. 7. 2018, με ρύθμιση που ψήφισε, αύξησε τα χρήματα των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, με ποσά ίδια με αυτά που καταγγέλλει σήμερα. Να ξεκινήσετε λοιπόν να καταγγέλλετε και τον εαυτό σας. Οι διοικήσεις των τραπεζών επί ΣΥΡΙΖΑ, παίρνανε μεγαλύτερα ποσά από αυτά που παίρνει σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ. Το 2017 στις διοικήσεις του Υπερταμείου, τα ποσά ήταν 350.000. Τα στελέχη που τοποθετήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΔΜΗΕ, πείτε μας με τι ποσά πληρώθηκαν; Για πέντε golden boys δόθηκαν 600.000. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Εσείς λοιπόν δεν μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο σε εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ασφαλιστικό

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

«Δεν ξέρω αν το κόμμα του παραπλανεί τον κ.Τσίπρα ή ο κ. Τσίπρας το κόμμα του και δεν έχω την αυταπάτη ότι θα αλλάξει κάτι διότι είστε εθισμένοι στο ψέμα. Όταν δεν σας βολεύει η πραγματικότητα, την αλλάζετε όπως σας βολεύει. Μίλησε ο κ. Τσίπρας για τις αδικίες αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους, για φιάσκο, και αποφάσεις του ΣτΕ σε σχέση με το ασφαλιστικό. Να σας θυμίσω ότι ο νόμος Κατρούγκαλος κηρύχτηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός; Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν δεν μιλάνε για σχοινί. Και να σας θυμίσω ότι στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν 17 διαφορετικές περικοπές συντάξεων; Σε αυτά θα απαντήσετε;».

Ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι είναι μια επιβεβλημένη και αναγκαία τομή, διότι «είναι μακράν ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου». «Δεν μπορούμε να καθόμαστε να βλέπουμε τα προβλήματα χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν φτάνουν τα ‘μπάϊ πας’ που έγιναν, ο ΕΦΚΑ είναι πολυτραυματίας και χρειάζεται μια ολιστική, ριζική αναμόρφωση. Γι’ αυτό κάνουμε ουσιαστική παρέμβαση, με μια διευθυντική ομάδα 3ετούς θητείας και δυνατότητα ανανέωσής της για άλλη μια φορά για να αλλάξουμε ριζικά τον οργανισμό – και το ίδιο κάνουμε και στις πιο κάτω βαθμίδες δίνοντας κίνητρα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί να υπάρχει καθεστώς ισοπέδωσης, μη λογοδοσίας και ατιμωρησίας και προσχώρησης στη λογική του Αγίου Δημοσίου. Ναι, δεν προσχωρώ στο δόγμα του Αγίου Δημοσίου. Εσείς μείνετε με τα δόγματά σας και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να είμαστε δίπλα στους βασανισμένους, και ταλαιπωρημένους πολίτες. Είμαστε απέναντι στην γραφειοκρατία και σας χαρίζουμε τις μικρές συντεχνίες και πάμε με τους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες. Εσείς χαϊδεύετε μια μειοψηφία συνδικαλιστών για να σας στηρίξουν ίσως στις εκλογές, με αυτό όμως το κριτήριο θα κάνουμε πολιτική;».

Για την ακίνητη περιουσία

Τέλος, το ίδιο επιθετικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και για τις κατηγορίες του για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, καταλογίζοντάς του «ατελείωτη υποκρισία».

   Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, το 2016, με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι κατ εξαίρεση οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να εκτελούν συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρίες για την αξιοποίηση των ακινήτων τους Και κατηγορείτε σήμερα εμάς; Ψέματα, πάντα ψέματα λέτε. Καλό είναι να μάθετε και στην αλήθεια που υπάρχει. Διαφορετικά, η τοξική σας αντιπολίτευση δεν θα ωφελήσει την δημοκρατία. Το ψέμα για εσάς έγινε επιστήμη, την διαβολή την έχετε ως υπέρτατο στόχο, θυσιάζετε κάθε έννοια επαφής με την πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και κατέληξε:

«Καταθέτω αυτή την προσωπική διαμαρτυρία μου ως πολίτης για το επίπεδο του διαλόγου, που δεν έχει καμία σχέση με τον κοινοβουλευτισμό καμίας χώρας. Εμείς συνεχίζουμε σε κάθε περίπτωση τον δρόμο μας και θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή