Χίλια «μπράβο» στον κ. Τσιόδρα για το «ΟΧΙ» του

by Times Newsroom 1
Share this
  • Γιώργος Κιούσης
  • Δημοσιογράφος-Εκπαιδευτικός

Γιατί ο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων καθηγητής επέλεξε να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Μακάρι να είχαμε πολλούς Τσιόδρες, στα Πανεπιστήμια, στην κοινωνία, στην πολιτική…

Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που τρέφουν απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπό του. Η στάση του πριν από λίγες μέρες στην πρόσκληση να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών τον τιμά και τον εξυψώνει ακόμη περισσότερο στις συνειδήσεις μας.

Ο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων καθηγητής επέλεξε να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Φέρεται μάλιστα να επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο ότι δεν θα ήθελε να θεωρηθεί ότι εξαργυρώνει τρόπον τινά τη δημοφιλία του μέσω μιας θέσης στην Ακαδημία.

Όταν ανακοινώθηκαν οι τρεις υποψήφιοι– η Αντωνία Τριχοπούλου ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, ο Ιωάννης Ιωαννίδης, τακτικός καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου Πανεπιστημίου και Γιάννης Τσελέντης, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, επιδημιολόγος και ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας – ο Κώστας Συνολάκης καθηγητής Φυσικών Καταστροφών από την Πρώτη Τάξη πρότεινε επιπλέον ως υποψήφιο τον Σωτήρη Τσιόδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ:  huffingtonpost.gr

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή