Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Απειλείται μεγάλο μέρος της βόρειας χώρας – Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης

ΗΠΑ: Μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών – από την πολιτεία της Ουάσιγκτον έως τη Νέα Αγγλία – τελούν υπό προειδοποιήσεις για χιονοθύελλα και ισχυρούς ανέμους.

by Times Newsroom

Στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, το Ιλινόις, την Ιντιάνα και τη Νέα Υόρκη, οι ισχυροί άνεμοι και η παγωμένη βροχή άφησαν περίπου 900.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα.

Κοντά στην πόλη Grand Rapids, Michigan, που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του όταν μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος καταρρίφθηκε από πάγο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στο Twitter.

Η καταιγίδα καθυστέρησε ή ακύρωσε περισσότερες από 1.300 πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, και οι αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς για δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στο Ann Arbor, Michigan, όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σχεδόν 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο δεν ακυρώθηκαν, αλλά οι φοιτητές κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

Μια ξεχωριστή καταιγίδα προκάλεσε ασυνήθιστο καιρό στην Καλιφόρνια, με μεγάλο μέρος της πολιτείας να υπόκειται σε προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

Στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρθηκαν συνθήκες χειμώνα χιονοθύελλα αναμένονταν σε υψηλότερα υψόμετρα – ακόμη και στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Μέχρι το Σάββατο, περίπου 72 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες στα βουνά San Gabriel το ύψος χιονιού θα μπορούσε να φτάσει τα 2,4 μέτρα.

Το πρωί της Πέμπτης, χιόνισε πολύ στη Μινεάπολη, όπου έχει ήδη αποτεθεί ένα σημαντικό στρώμα χιονιού. Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αυτοκίνητα κολλημένα στους δρόμους, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια καλύπτονταν από χιόνι.

Περισσότεροι από 29.000 μαθητές μαθαίνουν διαδικτυακά για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεκάδες σχολικές περιφέρειες έχουν ακυρώσει τα μαθήματα στη Βόρεια και Νότια Ντακότα, το Κολοράντο, το Μίσιγκαν και το Ουαϊόμινγκ.

Από την άλλη πλευρά, τμήματα της κοιλάδας του Οχάιο και το νότιο τμήμα της χώρας θα μπορούσαν να δουν σχεδόν ρεκόρ υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη και να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή, υψηλότερη θερμοκρασία 31 βαθμών Κελσίου αναμένεται στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Οι ειδικοί λένε ότι η αυξανόμενη συχνότητα και ένταση αυτών των καταιγίδων, που εναλλάσσονται με ακραία κύματα καύσωνα και περιόδους ξηρασίας, είναι αιτίες της κλιματικής αλλαγής

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com