Χίος: Ανάβαση στη χιονισμένη κορυφή του Πελινναίου Όρους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε όλη την πεζοπορία, η θερμοκρασία κυμαίνονταν γύρω στους 0 βαθμούς κελσίου, το χιόνι είχε ύψος γύρω στους 20-30 πόντους

by Times Newsroom

Ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Χίου, στο Πελινναίο Όρος της Χίου με υψόμερο 1297 μέτρα εν μέσω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα με την ομάδα ChiosHiking. Με αφετηρία λίγο έξω από το ορεινό χωριό Φυτά της Βόρειας Χίου η ομάδα ξεκίνησε την ανάβαση προς τον “αυχένα” διαμέσου πυκνής δασικής και συνέχεια μακίας βλάστησης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Νικαριά, με τα εντυπωσιακά βράχια και το μαγευτικό τοπίο. Κατόπιν έκανε μια μικρή στάση για ξεκούραση στο ξωκλήσι της Αγίας Ελένης. Απ’ την Αγία Ελένη η πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη βάση του κώνου της κορυφής του Πελινναίου όπου το χιόνι ήταν αρκετό και το κρύο τσουχτερό.

Στη συνέχεια η ομάδα πήρε το μονοπάτι που ανηφορίζει για την Αγία Τριάδα με την ορατότητα πλέον να είναι πολύ χαμηλή και ο αέρας αρκετά δυνατός. Τελικά η ομάδα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Πελινναίου όπου βρίσκεται το μικρό αλυσοδεμένο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας μετά από 4,5 ώρες. Σε όλη την πεζοπορία, η θερμοκρασία κυμαίνονταν γύρω στους 0 βαθμούς κελσίου, το χιόνι είχε ύψος γύρω στους 20-30 πόντους και στα εκτεθειμένα σημεία, έπνεαν ισχυροί βοριάδες εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Konstantinos Mil. Anagnostou
Photographer & Cinematographer

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή