Χόισγκεν για Πούτιν: Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του

by Times Newsroom

«Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του Πούτιν», δηλώνει ο Κρίστοφ Χόισγκεν, νέος επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και επί 12 χρόνια σύμβουλος της πρώην Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ήταν και παραμένει σωστό να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους τω συνομιλιών. Αλλά υπήρξαμε και πολύ ευκολόπιστοι. Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του Πούτιν», τονίζει ο κ. Χόισγκεν στην εφημερίδα BILD και επισημαίνει ότι «όποιος δηλητηριάζει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, όποιος σκοτώνει έναν αντίπαλό του μπροστά στα μάτια μας στο Πάρκο Τιεργκάρτεν του Βερολίνου, όποιος υποστηρίζει τον μαζικό δολοφόνο Άσαντ στη Συρία και αφήνει ρώσους μισθοφόρους να αλωνίζουν στην Αφρική, δεν διστάζει να επιτεθεί στους γείτονές του. Οι ευγένειες ως αντίδραση είναι λάθος», λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός διπλωμάτης.

Αύριο, πριν από την τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον στα ουκρανικά σύνορα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com