Χονγκ Κονγκ: Μεγιστάνας οδηγείται στη φυλακή για… οργάνωση διαδηλώσεων

by Times Newsroom 1

Σε ποινή φυλάκιση καταδικάστηκε χθες (16/04) ο Τζίμι Λάι, ο μεγιστάνας του Τύπου στο Χονγκ Κονγκ. Καταδικάστηκε για τον ρόλο του στην οργάνωση το 2019 δύο μεγάλων διαδηλώσεων και θα εκτίσει συνολικά 14 μήνες.

Ο 73χρονος καταδικάσθηκε αρχικά σε φυλάκιση 12 μηνών για την οργάνωση συγκέντρωσης και στη συνέχεια σε ποινή φυλάκισης 8 επιπλέον μηνών για την συμμετοχή του σε άλλη διαδήλωση.

Η δεύτερη καταδικαστική απόφαση αφορά διαδήλωση που οργανώθηκε στις 31 Αυγούστου 2019. Εκείνη την ημέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την άρνηση του Πεκίνου να οργανώσει εκλογές με καθολική ψηφοφορία στο Χονγκ Κονγκ.

Η διαδήλωση εκείνη κατέληξε στο ξέσπασμα βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και ακραίους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός του Τζίμι Λάι, ο πρώην βουλευτής Λι Τσουκ-γιαν καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και ένα ακόμη γνωστό μέλος του δημοκρατικού κινήματος, ο Γιουνγκ Σουμ, σε ποινή με αναστολή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή