Χώρες “οάσεις δημοκρατικής έκφρασης και ελευθεριών”, δεσμεύτηκαν… να εκδίδουν, όποιον απαιτεί ο Ερντογαν!

Εξαργύρωσαν πολύ ακριβά την άρση του τουρκικού “βέτο”

by Times Newsroom

Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη, για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το γεγονός ότι χώρες της Ευρώπης, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, υποκύπτουν και ενδίδουν στον εκβιασμό ενός παρανοϊκού, που συνεχώς δίνει διαπιστευτήρια ως “διεθνής ταραξίας”, υπογράφοντας άθλιους όρους σε συμφωνίες, δεχόμενες ακόμα και να εκδίδουν ξένους πολίτες, όποιους εκείνος, αυθαίρετα, βαφτίζει “τρομοκράτες”!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν… “βαφτίζει” τρομοκράτες, όσους διαφωνούν μαζί του, όσους αγωνίζονται για ανθρώπινα δικαιώματα, όσους είναι αντίθετοι στις πολιτικές του αυθαιρεσίες, την αυταρχική και παρανοϊκή συμπεριφορά του!

Είναι όλοι εκείνοι, για τους οποίους έχει χάσει τον ύπνο του, που, έχουν γίνει εμμονή και στόχος του και όταν αυτοί δεν εξοντώνονται σε “περίεργα ατυχήματα” ή δεν εξολοθρεύονται μαζικά, ακόμα και με βομβαρδισμούς όπως π.χ. σε χωριά Κούρδων, είναι αυτοί που ζουν μόνιμα σε καθεστώς κρατικής τρομοκρατίας!

Καθημερινή πρακτική να απειλούνται πολίτες, να εκφοβίζονται, να τρομοκρατούνται και συχνά να διώκονται, για δήθεν αντεθνική δράση, με παιδαριώδεις δικαιολογίες!

Πλήθος Τούρκοι αγωνιστές της δημοκρατίας, διανοούμενοι, δημοκρατικοί δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, που τόλμησαν να εναντιωθούν με οποιοδήποτε τρόπο στις αυθαιρεσίες του, χαρακτηρίζονται εχθροί του έθνους και όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό συλλαμβάνονται και οδηγούνται, με δίκες- παρωδίες, στις τουρκικές φυλακές!

Εκτιμάται ότι στις φυλακές του “φιλοξενούνται”, περίπου 250.000 οι περισσότεροι χαρακτηρισμένοι, από το καθεστώς του αυταρχικού ηγέτη, ως… “τρομοκράτες”!

Αν, με την έννοια “τρομοκρατία” εννοούμε τη «συστηματική χρήση ή την απειλή χρήσης βίας, που εκδηλώνεται ως αντίδραση ή άσκηση πίεσης, με πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα, από άτομα, ομάδες, αλλά και από ολόκληρους κρατικούς μηχανισμούς”, τότε ποιος είναι ο τρομοκράτης;

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

“Η Τουρκία εξασφάλισε «την πλήρη συνεργασία» της Φινλανδίας και της Σουηδίας κατά του PKK και των συμμάχων του, καθώς και τη δέσμευση ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την έκδοση εκείνων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η τουρκική Προεδρία.
“Συμφωνήθηκε ακόμη, η «επίδειξη αλληλεγγύης προς την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της.
Δέσμευση για τροποποίηση της εθνικής νομοθεσίας και πρακτικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αμυντική βιομηχανία.
Λήψη συγκεκριμένων βημάτων για την έκδοση τρομοκρατών εγκληματιών και σύναψη διμερών συμβατικών ρυθμίσεων.
Απαγόρευση των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης χρημάτων και στρατολόγησης του PKK και των παρακλαδιών του και των μπροστινών οργανώσεων και η έρευνά τους.
Αποτροπή τρομοκρατικής προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.
Δημιουργία μόνιμου κοινού μηχανισμού με τη συμμετοχή φορέων δικαιοσύνης, πληροφοριών και ασφάλειας για την επίβλεψη της υλοποίησης αυτών των βημάτων” κ.ά.

Ανατρέπουν “παραδοσιακές αξίες”

Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη, για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το γεγονός ότι χώρες της Ευρώπης, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, υποκύπτουν και ενδίδουν στον εκβιασμό ενός παρανοϊκού, που συνεχώς δίνει διαπιστευτήρια ως “διεθνής ταραξίας”, υπογράφοντας άθλιους όρους σε συμφωνίες, δεχόμενες ακόμα και να εκδίδουν πολίτες, όποιους εκείνος, αυθαίρετα, βαφτίζει “τρομοκράτες”!

Ο ίδιος ο Ερντογάν κατηγορεί μέχρι και την Ελλάδα, ότι εκπαιδεύει Κούρδους τρομοκράτες στα όπλα! Εκλαμβάνει τη φιλοξενία δυστυχισμένων και ταλαιπωρημένων οικογενειών προσφύγων (Κούρδων, Σύρων κ.ά) στον καταυλισμό του Λαυρίου, ώσπου να εξεταστεί η αίτησή τους για άσυλο, ως… εκπαίδευση τρομοκρατών!

Τελευταίες ημέρες, κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας επαναφέρουν το θέμα, μιλάνε συνεχώς για το Λαύριο και κατηγορούν την Ελλάδα, για… στήριξη Κούρδων τρομοκρατών! Βλέπει παντού γύρω του “τρομοκράτες”!

Στο πλαίσιο αυτό, προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη, το γεγονός ότι οι χώρες της Σκανδιναβίας να ανατρέπουν παραδοσιακές “αξίες” και “αρχές” και να συμπλέουν στη… “λογική” εκείνου, εξαργυρώνοντας έτσι πολύ ακριβά την άρση του βέτο για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ! Και το χειρότερο, δεν προβληματίστηκαν καθόλου, για το τί ακριβώς υπέγραψαν καθώς αποδέχονται… “αμάσητο” τον όρο “τρομοκρατία”, όπως ο Ερντογάν τον εννοεί!

Οι χώρες αυτές, που, ως πρόσφατα ήταν “οάσεις δημοκρατικής έκφρασης πολιτών, οι ξένοι ζούσαν ελεύθεροι με ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις”, διολισθαίνουν τώρα σε “αυταρχικά μονοπάτια” και εξελίσσονται, με τη συμφωνία που υπέγραψαν, ακόμα και σε εν δυνάμει διώκτες ξένων πολιτών στην επικράτειά τους, που, διαδηλώνουν ειρηνικά, καταγγέλλουν βασανιστήρια και διώξεις από το αυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας, αγωνίζονται για εκδημοκρατισμό και ανθρώπινα δικαιώματα!

Κορυφαίοι φιλόσοφοι της ανθρωπότητας, όπως ο Πλάτων, αλλά και ο Κομφούκιος θεωρούσαν απαραίτητη προϋπόθεση “η πολιτική να συμβαδίζει πάντα με την ηθική”! Η συμφωνία αυτή, που υπέγραψαν οι δύο χώρες και αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, αναμφίβολα, αποκλίνει και δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com