Χωρίς τον Ινδό πρωθυπουργό η Σύνοδος της G7 στην Κορνουάλη τον Ιούνιο

by Times Newsroom 1

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία για τη Σύνοδο της G7 τον επόμενο μήνα, λόγω της κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό στη χώρα του, όπως ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν και εκτιμούμε την πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραστεί στη Σύνοδο της G7 ως ειδικός προσκεκλημένος, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης Covid, αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της G7 αυτοπροσώπως», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε τις μαζικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού φεστιβάλ και επειδή οργάνωσε πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις τους τελευταίους 2 μήνες, ακόμα κι αν τα κρούσματα αυξάνονταν.

Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων 7 ημερών έσπασε ρεκόρ σήμερα, στα 390.995, με 3.876 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί, μαζί με άλλους ηγέτες, στη Σύνοδο της G7, υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον, στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, στις 11-13 Ιουνίου.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFPReuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή