Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας – Τουρκίας

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωσή του που προκάλεσε αίσθηση

by Times Newsroom 1

«Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος» της ομιλίας του σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΧουσεΐν Ζεϊμπέκ, διευκρινίζει πως συνέκρινε «καθ’υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα ΕλλάδαςΤουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος».

«Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας», πρόσθεσε. «Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας», κατέληξε ο βουλευτής Θράκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παραπάνω δήλωση έρχεται σε συνέχεια της αναφοράς του ίδιου, νωρίτερα σήμερα, πως «η Τουρκία είναι κοσμικός κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα».

Μάλιστα για να στηρίξει το επιχείρημα του, πρόσθεσε ότι στην γειτονική χώρα τα σχολικά μαθήματα δεν ξεκινάνε ποτέ με προσευχή. «Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν είναι. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκ, κατά τη συνεδρίαση ειδικής επιτροπής της Βουλής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, προκαλώντας ένταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης που εκλέγεται στη Ροδόπη είπε πως «είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση». «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη θέση του μειονοτικού βουλευτή και η Ντόρα Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων μελών του κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή