Χρειαζόμαστε μια “Πολιτική Πρωτοβουλία” μακράς πνοής

by Times Newsroom
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ*

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 21ης Μαίου, καταθέτω κάποιες σκέψεις για την Αναγκαιότητα ύπαρξης μιας “Πολιτικής Πρωτοβουλίας” μακράς πνοής, που τόσο έχει ανάγκη ο – “Κυρίαρχος”- Λαός μας και η Χώρα. Αναγκαία όσο ποτέ η επιστροφή στην Πολιτική, στον Πολιτικό Λόγο, στον Πολίτη. Στον Πολιτισμό.

Κυρίαρχο στοιχείο που παρατηρούμε σε αυτή την (κάπως διαφορετική ) “προεκλογική περίοδο” είναι  η ρευστότητα – ίσως και κάποια δυσπιστία.Οι φετινές εκλογές στην Ελλάδα συμπίπτουν χρονικά με τις εκλογές στην Τουρκία και το κυμαινόμενο αποτέλεσμά τους. Ο αμερικάνικος παράγοντας έχει κάνει καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι μεθοδεύεται μια «επίλυση» των «διαφορών» στην περιοχή υπέρ της Τουρκίας (στην ουσία η ρυμούλκησή της και η διατήρησή της στα ΝΑΤΟϊκά πλαίσια περνά μέσα από μεγάλες παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας).

Η κωδική ονομασία αυτών των επιδιώξεων ως «Πρέσπες του Αιγαίου» και η φούρια για το «κλείσιμο» τέτοιων ζητημάτων έχει γίνει αποδεκτή από όλα τα συστημικά κόμματα που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας με σχήματα κυβερνήσεων συνεργασίας. Κατόπιν παροτρύσεων του “ξένου Παράγοντα”, είτε αγγλόφωνου είτε Γερμανόφωνου,τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (ακολουθεί ποιό χαμηλόφωνα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), έχουν αναλάβει υποχρεώσεις για την προώθηση αυτών των σχεδιασμών, έχουν λάβει το μήνυμα. Και από κοντά,σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα σιωπούν κι αυτά για τον κρίσιμο γεωπολιτικό αναδασμό που είναι πρώτος στην ημερήσια διάταξη των ευρωατλαντικών κύκλων. Ο ενδοτισμός προς τον τούρκικο επεκτατισμό-Αναθεωρητισμό, ως παράγωγο διαρκείας της εξάρτησης των ελληνικών ελίτ και του πολιτικού συστήματος .

Αναδεικνύεται έτσι ένας αυτισμός του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος καθόλου “αθώος”, εφόσον συνειδητά υπηρετεί την διαιώνηση ενός συστήματος εξάρτησης και υποτέλειας στα ευρωατλαντικά/ΝΑΤΟικά προστάγματα, έτοιμο για μεγάλους και επώδυνους συμβιβασμούς με την Τουρκία- μη αναφερόμενο καν στην Κυπριακή Δημοκρατία, συν τοις άλλοις. Σύμμαχοι και εταίροι προωθούν συστηματικά ιδέες ενός συνολικού συμβιβασμού και μοιρασιάς στο Αιγαίο. Το δικαίωμα μας επέκτασης των χωρικών μας υδάτων που κατά το Διεθνές Δίκαιο είναι μονομερές και αποκλειστική δικαιοδοσία της χώρας λησμονείται. Η συζήτηση περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αιωρείται..

Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ, με βάση την συνταγή της επαίσχυντης “Συμφωνίας των Πρεσπών”
– Παράλληλα με αυτά, είχαμε τις τελευταίες μέρες, άλλα δύο δείγματα του πως αντιλαμβάνεται το υπάρχον πολιτικό προσωπικό τα ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ δικαιώματα της χώρας και της προάσπισης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων, όπου γης.

1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Σκέρτσος δήλωσε για το αίτημα των γερμανικών επανορθώσεων και Οφειλών, ότι ” Μιλάτε για μια υπόθεση η οποία αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο… Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν χάνουμε την μάχη για το μέλλον και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.”!. Υπενθυμίζω τις θέσεις του συνδυασμού “Πολιτική Πρωτοβουλία” για το θέμα: “Διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων από τις συνέπειες της ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα. Διεκδίκηση από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων,του κατοχικού δανείου και λοιπών υποχρεώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες, με εγγραφή των απαιτήσεων αυτών στον Προϋπολογισμό της Χώρας.”

2. Λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές στην γειτονική Αλβανία, στις 14 Μαίου, το καθεστώς Έντι Ράμα, εντείνοντας τις πιέσεις του ενάντια στην Ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία, – στην Χιμάρα στόχος διαρκείας είναι η υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της μειονότητας ιδιαίτερα στο παραθαλάσσιο τουριστικό “φιλέτο¨-, συνέλαβε τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρας Διονύσιο- Φρέντυ Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση , οδηγώντας τους στις φυλακές, με αποτέλεσμα ο προεκλογικός αγώνας του υποψηφίου να γίνεται από το κελλί του- παρόλα αυτά νικηφόρα! Η προστασία των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, των Βορειοηπειρωτών είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

Όσοι εμείς, χρόνια παρόντες και δρώντες τόσο στο Κοινωνικό πεδίο όσο και στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Πατριωτικό χώρο, οφείλουμε να κρατήσουμε τις “σημαίες” μας ψηλά. Προσηλωμένοι στους βασικούς/ διαχρονικούς άξονες Αγώνα:
– για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  -για την Προάσπιση της  (περιορισμένης σήμερα) Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας της Πατρίδας μας.   – για την Κοινωνική Δικαιοσύνη   – για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας.

*Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος είναι Αρχιτέκτων – συγγραφέας και Υποψήφιος με τον συνδυασμό “Πολιτική Πρωτοβουλία” στην Α΄Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή