Χρυσές Σφαίρες 2021: Αναβάλλεται η απονομή στην σκιά του κορονοϊού

by Times Newsroom 1

Η πανδημία του κορονοϊου συνεχίζει να επηρεάζει την κινηματογραφική ατζέντα, καθώς η μία μετά την άλλη τελετή απονομή βραβείων, αλλάζουν ημερομηνίες.

Έτσι, οι Χρυσές Σφαίρες 2021 θα διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται γενικά τον Ιανουάριο για να ανοίγουν παραδοσιακά την εποχή την κινηματογραφικών απονομών, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο που αρχικά είχε προβλεφθεί για την τελετή των Όσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου, με την πανδημία να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ, κρατώντας επί τρεις μήνες κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια αυτής της τελετής που συχνά θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ, θα διευκρινίσει «κατά τις προσεχείς εβδομάδες» τα κριτήρια της επιλεξιμότητας των ταινιών.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα Όσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χαλαρώσει τα κριτήριά της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστούν.

Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει στο Λος Άντζελες και αλλού ανά τον κόσμο υπό τον φόβο μιας επανεμφάνισης της πανδημίας Covid-19.

Άλλες τελετές απονομής κινηματογραφικών βραβείων, όπως τα βρετανικά Bafta, ανακοίνωσαν μια καθυστέρηση της διοργάνωσής τους το 2021.

Τέλος, οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και ‘Ειμι Πόλερ θα παρουσιάσουν την 78η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή