Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου

by Times Newsroom 1

Με μια απίθανη πτήση στο έκτο και τελευταίο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,41 μέτρα και σήκωσε την ελληνική σημαία στο Τόκιο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τεντόγλου, που μετέβη στην Ιαπωνία με την κορυφαία εφετινή επίδοση (8,60μ.) στον κόσμο, εκκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του από την τέταρτη θέση έχοντας καλύτερο άλμα έως εκείνο το σημείο τα 8,15 μέτρα, αλλά δεν λύγισε από το άγχος.

Αντιθέτως, η μειονεκτική θέση που βρισκόταν γιγάντωσε τη θέλησή του, ατσάλωσε το φρόνημά του και με μια προσπάθεια  πρωταθλητή κλάσης προσπέρασε τους δύο Κουβανούς και τον Ισπανό (Κάσερες, 8,18μ.) που βρίσκονταν μπροστά του χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, μετά από εκείνο του Στέφανου Ντούσκου.

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από την Κούβα συμβιβάστηκε εν τέλει με το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο συμπατριώτης του, Μάικελ Μάσο, θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ετσεβαρία πήρε το προβάδισμα με άλμα 8,41 μέτρα στην τρίτη προσπάθειά του, επίδοση την οποία ισοφάρισε ο Τεντόγλου στο τελευταίο άλμα του, έχοντας όμως καλύτερη επόμενη προσπάθεια (8,15 έναντι 8,09) από τον Κουβανό.

Ο Ετσεβαρία, που αγωνιζόταν «λαβωμένος» μετά το τρίτο άλμα, ξεκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του μετά το 8,41 του Έλληνα Ολυμπιονίκη αλλά δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα, καθώς έδειξε να παθαίνει τράβηγμα στη διαδρομή προς τη βαλβίδα και σταμάτησε την προσπάθειά του, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση.

Από την πλευρά του, ο Μάσο έβαλε από νωρίς το ρυθμό του αγώνα με ένα πρώτο άλμα στα 8,21 μέτρα, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για το χάλκινο μετάλλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή