Δ. Μαύρος (MRB): Υπάρχει υποδομή για κόμμα στα δεξιά της ΝΔ

Αν τυχόν βρεθεί κάποιος έξυπνος ακροδεξιός εκπρόσωπος που θα αρχίσει να παίζει το παιχνίδι αυτό με πολιτική ορθότητα, τότε θα υπάρξει πολύ ισχυρή έκφραση αυτού του χώρου και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή

by Times Newsroom 1

«Υπάρχει η υποδομή για ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, με πιο ακραίο λόγο και συμπεριφορά», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος. με φόντο την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σημείωσε ότι «Υπάρχει ο ενισχυτής και ένα πολύ καλό cd player, αλλά δεν υπάρχουν τα σωστά “ηχεία” στο στερεοφωνικό που λέγεται ακροδεξιά έκφραση. Αν τυχόν βρεθεί κάποιος έξυπνος ακροδεξιός εκπρόσωπος που θα αρχίσει να παίζει το παιχνίδι αυτό με πολιτική ορθότητα, τότε θα υπάρξει πολύ ισχυρή έκφραση αυτού του χώρου και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε Γαλλία, Ολλανδία και Ουγγαρία.

Ο κ. Μαύρος, μίλησε για «φαινόμενα έκρηξης από κάτι που “βράζει” από κάτω». Ανέφερε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή παίρνει στην πρόθεση ψήφου 1% και το κόμμα του Κασιδιάρη 1,8%, άρα και τα δυο μαζί 2,8%, ενώ με την αναγωγή ξεπερνούν το 3% με 3,5%.

«Αυτό σημαίνει ότι στην κοινωνία υπάρχουν κάποια φαινόμενα τα οποία οδηγούν κόσμο να ταυτίζεται με ακροδεξιές και ναζιστικές καταστάσεις», τόνισε σημειώνοντας ότι «το φαινόμενο του λαϊκισμού, πατάει σε κάποιες λογικές του τύπου “μισούμε τους μετανάστες”, “δεν ελπίζουμε στο μέλλον”, “θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία”, “δεν θέλουμε τα εμβόλια”». Αυτό το φαινόμενο φτάνει στο 31,6%.

«Αυτό το “αντί” κίνημα δεν αντιμετωπίζεται με τακτικές λύσεις και διαγραφές, αλλά με βαθιές τομές όπως η Παιδεία, που απαιτούν χρόνο. Επειδή, όμως, είμαστε βιαστικοί στην Ελλάδα, καταλήγουμε να έχουμε “μέτρα εγχείρησης” – σαν τα χθεσινά- και όχι πρόληψης».

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, ο κ. Μπογδάνος ξεπέρασε αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό τον πολιτικώς ορθό τρόπο έκφρασης, και από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας αγανάκτησε δικαίως και αντέδρασε σωστά χωρίς να αφήνει άλλα περιθώρια στον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε, δε, ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ με απόψεις που ξεπερνούν κάποια όρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή