ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για πανεπιστημιακή αστυνομία: Τα Πανεπιστήμια εκεί που ανήκουν, στους φοιτητές τους

Κάνει λόγο για μια «τραγική μειοψηφία που αρνείται να αντιληφθεί τον όρο "ασφάλεια"»

by Times Newsroom
«Μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αναφερόμενη στην «εγκαθίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Μια πρόταση για την οποία – όπως επισημαίνει η φοιτητική οργάνωση της ΝΔ – η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αγωνιστεί σκληρά, και «εχθές πήρε σάρκα και οστά, σε δύο από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας, το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

Η ΔΑΠ επισημαίνει ότι τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές «εκεί που ανήκουν» και κάνει λόγο για μια «τραγική μειοψηφία που αρνείται να αντιληφθεί τον όρο “ασφάλεια”».

«Για άλλη μία φορά σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού των Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων, γίναμε μάρτυρες της ματαιοδοξίας μιας τραγικής μειοψηφίας που αρνείται σκόπιμα να αντιληφθεί τον όρο «ασφάλεια». Είναι αυτή η μειοψηφία που μοχθεί για στέκια και μολότοφ, είναι η ίδια η Αριστερά που τα υπερασπίζεται ακόμα και όταν στη θέση τους χτίζονται βιβλιοθήκες. Αλλά το άσυλο ανομίας τους τελείωσε» επισημαίνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ανακοίνωση της και προσθέτει: «Ακόμη λοιπόν και αν κάποιοι με τη σιωπή τους εθελοτυφλούν δίνοντας έτσι το «πράσινο» φως σε κάθε παραβατικό στοιχείο, για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ουδέποτε υπήρξαν διλήμματα και δεν θα σιωπήσουμε.

Μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Και εμείς με αυτούς τους φοιτητές είμαστε. Με όλους όσους θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Με όλους όσους επιτέλους σήμερα νιώθουν ασφαλείς. Το δικαιούνται.

Σήμερα τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν. Στους πραγματικούς φοιτητές τους».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή