Darcelle: Πέθανε στα 92 της η γηραιότερη εργαζόμενη drag queen στον κόσμο

Walter Cole, η διάσημη drag queen, γνωστή ως Darcelle XV, πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την Πέμπτη 23/3/2023.

by Times Newsroom

Η Darcelle, ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και στέφθηκε ως η γηραιότερη εν ενεργεία drag performer στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2016 και συνέχισε να διασκεδάζει το κοινό μέχρι το τέλος. Ως performer, η Darcelle ήταν γνωστή για το μακροβιότερο drag show στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Εκτός σκηνής, η Darcelle υπερασπίστηκε τα LGBTQ+ δικαιώματα και συμμετείχε σε φιλανθρωπικό έργο στο Πόρτλαντ, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην LGBTQ+ κοινότητα της πόλης.

Το κλαμπ που άνοιξε πριν από 50 χρόνια στο κέντρο του Πόρτλαντ, το Darcelle XV Showplace, έγινε πολιτιστικός θεσμός του Πόρτλαντ και το 2020 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων ως ο πρώτος χώρος στο Όρεγκον ππου ξεχώρισε για την σημασία του στην ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, στις δεκαετίες του 1970 και 1980, θεωρούνταν ταμπού και διαδηλωτές διαμαρτύροντας έξω απο αυτό.

Πηγή: AP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή