Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ζωγράφου – Είχαν πάνω τους ολόκληρο «οπλοστάσιο»

by Times Newsroom 1
Share this

Σε 16 συλλήψεις μετατράπηκαν οι 22 προσαγωγές που πραγματοποίησε η αστυνομία την Παρασκευή το απόγευμα κατά την διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών στου Ζωγράφου.

Οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών έληξαν μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις. Την Δευτέρα το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τον οπλισμό των οπαδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την αστυνομία, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων (αγώνας πετοσφαίρισης γυναικών), μια ομάδα 200 περίπου οπαδών, είχαν μεταβεί στην περιοχή του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν εντός της Πανεπιστημιούπολης και από εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, κινήθηκαν προς το πάρκο, πλησίον του οποίου στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου έτερης αντίπαλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, έξωθεν του Συνδέσμου, συγκεντρώθηκαν 100 περίπου οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν και συμπλακούν με τους προαναφερόμενου οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων χειρός και ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, πετρών και χρησιμοποιήθηκαν στειλιάρια, σίδερα, μαχαίρια καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την άμεση επέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων επετεύχθη η σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων που συμμετείχαν στις συμπλοκές και η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκατέρωθεν επιθέσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

 

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή