Δεν αντέχουμε πια, πρωταγωνιστές εγκληματίες!

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Κύριε Παπαχρήστο,

Στα ΝΕΑ λοιπόν, με τα ψειρογράμματα, δεν γίνεται να σε διαβάσουμε, και μας συγχωρείς…
Ο γιατρός μού είπε ότι έχω όραση 90%, και είμαι μια χαρά, όπως και τα γυαλιά μου επίσης. Αλλά να ταλαιπωρηθώ ίσα με κει, «άσε καλύτερα»….
Μα… στο ΒΗΜΑ; «Η Γνώμη» σου, δεν είναι καθόλου εχθρική, και τα γράμματα από ψειρογράμματα έχουνε γίνει λεβέντικα, ανθρώπινα, ευγενικά, και προπαντός φιλικά!

Σε, παρακαλώ, αν μάθεις τι κακό έχουμε κάνει στα αφεντικά που αγοράζουμε την εφημερίδα τους, γράψε το μας, έτσι για να μην αιστανόμαστε και ένοχοι!

Και λοιπόν,

Το έγκλημα στα Καλά Νερά, ήτανε στην τηλεόραση σημαίνον θέμα, κοντά ένα μήνα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ΝΥΧΤΑ! Κοντέψαμε να γίνουμε ψυχοπαθείς!

Οπότε! ενεφάνη το χτεσινό! Που κάποιος αχαρακτήριστος, έσπρωξε τη φιλενάδα του στη Φολέγανδρο κατά γκρεμού, στα καλά καθούμενα ή όχι! Και αρχίζει δεύτερο σίριαλ πάλι, έως το επόμενο έγκλημα…

Μήπως πρέπει να επέμβει κάποια Νομική Αρχή; Μήπως πρέπει να μιλήσουνε για το φαινόμενο τής πανίσχυρης τηλεόρασης, που έχει την τάση να μας επιβάλει – με την επανάληψη – το κακό; Είναι αυτό δημοκρατία και ελευθερία ειδήσεων, όταν ο ένας είναι πανίσχυρος ειδισεολόγος και ο άλλος άοπλος θεατής;
Πότε χρησιμοποιούμε τον όρο «πλύση εγκεφάλου;»

Ας μιλήσει και κάποιος γι’ αυτό το «δημοκρατικό» μονοπώλιο! Δεν αντέχουμε πια, πρωταγωνιστές εγκληματίες!

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή