«Δεν άνθησαν ματαίως» | 48ο Φεστιβάλ βιβλίου

by Times Newsroom

48ο Φεστιβάλ βιβλίου

Ζάππειο|13.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη και Αιγόκερως, εκδήλωση με τίτλο «Δεν άνθησαν ματαίως», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

40 χρόνια Νεφέλη και 40 χρόνια Αιγόκερως. Το 1979 εμφανίζονται η Νεφέλη και ο Αιγόκερως, όπως και η Άγρα, το Ύψιλον, ο Ψυχογιός, η Διόπτρα, αλλά και οι Παραλληλόγραμμες εκδόσεις, μετά η Ερατώ. Έναν χρόνο πριν το περιοδικό «Το δέντρο», μετά «Η λέξη». Κάτι γίνεται το 1979.

Ο Γιάννης Σολδάτος (εκδότης, συγγραφέας) συζητά το ξεκίνημα στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με τον Στάθη Βαλούκο (ιστορικός κινηματογράφου, συγγραφέας), τον Ίκαρο Μπαμπασάκη (μεταφραστής, συγγραφέας), τον Άρη Σφακιανάκη (συγγραφέας), τον Θανάση Ρεντζή (σκηνοθέτης) και τον Αντώνη Φωστιέρη (ποιητής).

Ο Περικλής Δουβίτσας (εκδότης) συζητά για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού βιβλίου με τον Ορφέα Απέργη (ποιητής, μεταφραστής, performer), τον Γιάννη Παλαβό (πεζογράφος, μεταφραστής), τον Χρήστο Χρυσόπουλο (πεζογράφος, μεταφραστής, performer) και τον Χρίστο Σολδάτο (ιστορικός).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή