Δεν μας έφταναν οι Τούρκοι… ήρθαν και οι Πακιστανοί!

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Το FIR Αθηνών δεν παραβιάζεται μόνο από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, αλλά τις τελευταίες ημέρες παραβιάστηκε και από πακιστανικό! πολεμικό αεροσκάφος το οποίο πραγματοποιούσε κοινή άσκηση με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Την ίδια στιγμή οι εν Ελλάδι «προοδευτικοί», αντιρατσιστές κλπ, με μπροστάρισσα την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», πραγματοποιούν εκδηλώσεις υποστήριξης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και του σχολείου της.

Διαμαρτυρήθηκαν, μάλιστα έντονα γιατί ο Δήμος Αθηναίων δεν τους παραχώρησε εξέδρα, η οποία φυσικά θέλει χέρια για να στηθεί και τα χέρια πληρώνονται και ρεύμα το οποίο πληρώνεται. Να πληρώσουν δηλαδή οι Αθηναίοι την εκδήλωση υπέρ αυτών που η πατρίδα τους παραβιάζει τον εναέριο χώρο της δικής τους Πατρίδας και που η χώρα τους ήταν πάντα στην διεθνή σκηνή κατά των Ελληνικών θέσεων και συμφερόντων.

Ένας μεγάλος δάσκαλος μου έλεγε ότι αυτός που δεν γνωρίζει ιστορία δεν μπορεί να ασκεί πολιτική. Για την ιστορία, λοιπόν, αναφέρω, ότι οι πρώτες χώρες, μετά την Τουρκία, που εξέφρασαν την πρόθεση να αναγνωρίσουν το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος ήταν το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Τότε η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας προειδοποιώντας το Μπαγκλαντές, ότι αν προχωρούσε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους, η Ελλάδα θα απέλαυνε άμεσα όσους υπηκόους του βρίσκονταν στην επικράτειά της.

Παρότι ο αριθμός των υπηκόων αυτών ήταν τότε μικρός, η χώρα έκρινε ότι τα συμφέροντα των υπηκόων της ήταν σημαντικότερα από την όποια αλληλεγγύη της προς τους Τουρκοκύπριους ή την Τουρκία. Στο ίδιο πλαίσιο, η αποχή του Μπαγκλαντές από κάθε περαιτέρω ενέργεια ή αναφορά αποθάρρυνε και το Πακιστάν από το να προχωρήσει σε αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς και άλλες κυβερνήσεις ή ηγέτες που μπορεί να έβλεπαν θετικά την ιδέα. Διδάγματα, δυστυχώς, δεν παίρνουμε και μάλιστα ούτε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που ταυτίστηκε με αυτό που λέμε εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή