«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της περιοχής, μέσα στα ερείπια και στις λάσπες»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Α. Σπυρόπουλο, την γραμματέα της Κ.Ο. Ε. Λιακούλη και τον Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας, Χ. Δούκα, στο πλευρό των σεισμόπληκτων και πλημμυροπαθών Νομού Λάρισας

by Times Newsroom

Στο πλευρό των κατοίκων του Νομού Λάρισας που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές, βρέθηκαν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας, Χάρης Δούκας, συνοδευόμενοι από το Γραμματέα της Ν.Ε. Λάρισας, Γιάννη Μαλάκο , τους Συντονιστές των Δημοτικών Οργανώσεων καθώς και Μέλη της Ν.Ε και της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, πραγματοποίησαν περιοδεία στην Κοινότητα Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, που επλήγη από τον σεισμό το Μάρτιο του 2021, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων που είχε δεχθεί το σφοδρό χτύπημα του “Ιανού” το Σεπτέμβριο του 2020 και διαδοχικών καταστροφών στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο των επιτόπιων επισκέψεων, έγιναν αποδέκτες θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, συνομίλησαν μαζί τους, διαπίστωσαν “ιδίοις όμασι” τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής των εγκαταλελειμμένων στα κοντέινερ, είδαν τις ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες, άκουσαν τις ανάγκες, το φόβο και τα αδιέξοδα που βιώνουν ακόμα έναν χειμώνα. Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν τους πληγέντες για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, που από την 1η στιγμή ανέλαβαν για τη στήριξή τους, αλλά και για το πολύπλευρο Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση της υπαίθρου.

Στο πλαίσιο εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε στα Φάρσαλα, παρουσία των αυτοδιοικητικών, κατοίκων, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, στηλίτευσαν την αναλγησία της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας με έμφαση:

«Η Κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους σεισμόπληκτους και πλημμυροπαθείς του Νομού μας, που αγωνίζονται να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες και τις λάσπες.

Είναι αδιανόητο, ενάμιση χρόνο μετά το σεισμό, στην Ελλάδα, Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνάνθρωποί μας -μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι- να είναι εγκαταλελειμμένοι σε κοντέινερ. Η κατάστασή τους είναι τρομερή και δηλώνουμε σοκαρισμένοι με όσα είδαμε ξανά.

Είναι απαράδεκτο, δύο χρόνια μετά τον Ιανό, ολόκληρες περιοχές να πλημμυρίζουν κάθε χρονιά ξανά και ξανά, και τα αντιπλημμυρικά έργα ακόμα να αγνοούνται.

Αυτή η κραυγαλέα αδιαφορία της Κυβέρνησης για τα προβλήματα όσων είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή.

Η βουλευτής του νομού Ε. Λιακούλη έχει επισκεφθεί τις περιοχές αναρίθμητες φορές, έχει προχωρήσει σε δεκάδες παρεμβάσεις στη Βουλή, έχει καταθέσει πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, για γενναία κίνητρα, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τόσο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όσο και για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ερήμωση του Τόπου απαιτείται να αποφευχθεί. Είναι επιτακτική ανάγκη, η άμεση στήριξη του εισοδήματος των Ανθρώπων της υπαίθρου, που συνθλίβονται υπό το βάρος του πολλαπλάσιου κόστους παραγωγής, δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό χιλιάδων παραγωγών από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Με τη δυναμική στήριξη του Γραμματέα μας, Ανδρέα Σπυρόπουλου, και μπροστάρη τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη, με καθημερινή επίμονη προσπάθεια στη Βουλή, συνεχίζουμε να βγάζουμε στο προσκήνιο τον αγώνα των πληγέντων και τις διεκδικήσεις του Νομού Λάρισας . Μαζί με την κοινωνία που υποφέρει, κάνουμε τη δημοκρατική ανατροπή για την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες που αξίζουν σε κάθε συνάνθρωπό μας, για το χαμόγελο και το όνειρο που μπορεί να ανθίσει ξανά, μακριά από τα κοντέινερ και τις λάσπες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή