Δεν τάσσεται ανοικτά κατά της ρωσικής εισβολής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης

Η ανάρτησή του έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ενώ ο καθηγητής Στάθης Καλύβας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτό εδώ δεν πρέπει να ξεχαστεί»

by Times Newsroom

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Αρβανίτη στο Twitter που επί της ουσίας δεν παίρνει ανοικτά θέση κατά της ρωσικής εισβολής στο έδαφος της Ουκρανίας, παρά την ξεκάθαρη άποψη τόσο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και του συνόλου των υπολοίπων κομμάτων.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρβανίτης: «Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να τα ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο γνωστός για τις ιστορικές μελέτες, πολιτικός επιστήμονας και τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, έγραψε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την ανάρτηση του ευρωβουλευτή, πως: «Αυτό εδώ αξίζει να μην ξεχαστεί».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή