Δένδιας: Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των ΗΑΕ

by Times Newsroom

Με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουλτάν μπιν ‘Αχμεντ αλ Τζαμπέρ (Sultan bin Ahmed Al Jaber) συναντήθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι «εξαιρετικές σχέσεις των στρατηγικών εταίρων Ελλάδας και ΗΑΕ και η δημιουργία νέων προοπτικών οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε εκ νέου από αμφότερες πλευρές ο στρατηγικός και «μοναδικός» χαρακτήρας των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σχέσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν στην συμφωνία για την συνεργασία στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και που δεν επηρεάζονται από τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες.

Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε ότι η στρατηγική σχέση θα πρέπει να συμπληρωθεί από την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμιρατινός υπουργός ενημέρωσε για τις προοπτικές μελλοντικών επενδύσεων στην Ελλάδα, θεματική που απασχόλησε και τη συζήτηση που είχε, αργότερα σήμερα, και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή