Δένδιας για το παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ: Συστηματικά ψεύδη από την Τουρκία

Η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου

by Times Newsroom

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τοποθετήθηκε για το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν δείχνοντας φωτογραφίες νεκρών παιδιών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, με τον Νίκο Δένδια να απαντάει στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας: «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια, στα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή